Gyulai Városbarátok Köre

Hírmorzsa

1937 után újra kiadtuk a Gyula város utcái és terei  című könyvet! 

Kapható: IQ Könyvesbolt (Kossuth tér), MÁTÉ Papírboltok, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Piac (Szabó Józsefnél)

Archívum

Kapcsolódó oldalak

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hírszolgáltatás

feed-image RSS hírek
Városbarát Hírek


Városbarát Hírek, XI. szám, 2014. szeptember 6. PDF Nyomtatás E-mail

 
Városbarát Hírek, X. szám, 2014. augusztus 23 PDF Nyomtatás E-mail

 
Megjelent a Gyulai Városbarát Hírek legújabb, XII. száma PDF Nyomtatás E-mail

varosbarathirek3 1-400

 

varosbarathirek3 2-400

 

 

varosbarathirek3 3-400

varosbarathirek3 4-400

 
Tepertős pogácsa PDF Nyomtatás E-mail

VÁROSBARÁT HÍREK 2012. december

Tepertős pogácsa és papucs, ahogy  Szilágyi Gyuláné (Zsuzsika) készíti

Hozzávalók:

1 kg liszt, 1 púpos evőkanál só, 1 kávés kanál törött bors, 30 dkg, tepertő, 25 dkg margarin, 1,5 csomag  élesztő, 2 dl tej, pici cukor, 2 tojás sárgája, 2 egész tojás, 4-5 evőkanál fehér bor, 3 dl tejföl, a tetejére 1 egész tojás.

Elkészítése:

Sorban a hozzávalókat jól összedolgozzuk, vékonyra kinyújtjuk, majd összehajtogatjuk. Háromszor megismételjük a hajtogatást majd 2cm vastagságúra nyújtjuk és pogácsát szaggatunk belőle vagy betöltjük szilvalekvárral, amiből lesz a papucs. Tetejét tojással megkenjük! Forró sütőben 200-300 Celsius fokon, 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Elkészítési idő: 60 perc+sütési idő Adag: 2 nagy tepsi Költség: 1200 – 1500 Ft

 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3