Gyulai Városbarátok Köre

Hírmorzsa

1937 után újra kiadtuk a Gyula város utcái és terei  című könyvet! 

Kapható: IQ Könyvesbolt (Kossuth tér), MÁTÉ Papírboltok, Mogyoróssy János Városi Könyvtár, Piac (Szabó Józsefnél)

Események


TÉRFIGYELŐ KAMERÁKAT, NE CSAK A BELVÁROSBA! PDF Nyomtatás E-mail

Több térfigyelő kamera kell a városba! Ebben egyetértettek Tábi Tibor gyulai rendőrkapitány, Kónya István és Durkó Károly képviselők a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság ülésén. A Városbarátok azt javasolták, hogy a jelenlegi 12 helyett legalább 24 térfigyelő kamera működjön a városban.  A tapasztalat az, hogy a készülékek puszta jelenléte visszatartja a környéken a randalírozókat, bűnözőket. Durkó Károly a rendőrkapitány kérésével összhangban javasolta a fejlesztéshez szükséges pályázatok figyelését és az ehhez szükséges önkormányzati önerő biztosítását. A testület elfogadta azt is, hogy készüljön előterjesztés a figyelőkamera fejlesztésről.

Bővebben...
 
Szervízutasok PDF Nyomtatás E-mail

Nemcsak a Sinka István utca 15 lakóját érintette az a levél, amellyel az itt élők felkeresték Durkó Károlyt a Városbarátok képviselőjét. Általános probléma, hogy a Temesvári út melletti jobb állapotú szervízutat inkább használják a kerékpárosok, mint a bicikliutat. A Temesvári útra vezető utcákból való kihajtást nemcsak a néhány szervízúton száguldozó görkorcsolyázó, kerékpáros zavarja: több helyen az elburjánzó növényzet is komoly gondot okoz. A Sinka utcaiak és a Temesvári út környéki utcák lakóinak nyugodtabb életéért kértek gyors intézkedést a Városbarátok. A közlekedőktől pedig csak annyit kérünk: figyeljenek, vigyázzanak jobban egymásra…

 
MI LESZ VELED 1-ES ISKOLA, REMETE? PDF Nyomtatás E-mail

Lesújtó állapotban van az egykori 1-es Sz. Általános Iskola épülete. Az alapításának 100. évében bezárt első városi elemi iskola folyosóin, termeiben az ajtókat betörték, a kábeleket kifordították helyükből, több helyen galambtetemek emlékeztetnek az elmúlásra. Hasonlóan pusztulnak a megyei vezetés által városunknak átadott remetei épületek is – jelezte interpellációjában Szalai György. A Városbarátok a májusi testületi ülésen megkérdezték: mit tudunk a korábban ígéretesen beharangozott kutatóintézeti fejlesztésekről?

 

Bővebben...
 
Város, Várfürdő: hova, merre, miből? PDF Nyomtatás E-mail

A 2010. évi költségvetést elemezve második számunkban  írtunk arról, hogy a város gazdasági helyzete nem a legrózsásabb. Az önkormányzat által kibocsájtott kötvény felhasználása döntően befolyásolhatja a város feladatainak finanszírozhatóságát. A Várfürdőnek is kell a forrás a fejlesztést elősegítő pályázathoz. Korábban a fejlesztést álló teljes (2 milliárd 500 millió Ft-os) program kb. 10%-át finanszírozta volna önerőből a Várfürdő, a további önrész a város által kibocsájtott kötvény lett volna. Júniusra változott a kép.

 

Durkó Károly – Szalai György, a Városbarátok önkormányzati képviselői

Bővebben...
 
KOMMENTÁR NÉLKÜL PDF Nyomtatás E-mail

Belépők, árak nyáron…

Hajdúszoboszló, gyógy- és strandfürdő

Felnőtt napijegy: 1400 Ft, 16.00-tól 1000 Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas) napijegy: 1100 Ft, 16.00-tól 900 Ft
Napi kétszeri belépésre jogosító felnőtt jegy: 2000 Ft
Napi kétszeri belépésre jogosító kedvezményes (diák, nyugdíjas) jegy: 1600 Ft

Terület: 300 000 m2, 20 medence

Gyulai Várfürdő

Felnőtt napijegy (egyszeri belépés): 2130 Ft, 16.00-tól 1730 Ft
Felnőtt napijegy gyulaiaknak (egyszeri belépés): 750 Ft
Kedvezményes (diák, nyugdíjas) napijegy (egyszeri belépés): 1700 Ft, 16.00 után 1530 Ft

Terület: 85 000 m2 őspark, 19 medence

Forrás: www.hungarospa.hu, www.varfurdo.hu, 2010. július 5.

Igazmondó - Tökfej                                                                          

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 28