Gyulai Városbarátok Köre

Partnerek a városvédők PDF Nyomtatás E-mail

Közgyűlést tartott 2008. május 16-án a Gyulai Városbarátok Köre magyarvárosi székházában.

 

 

 

A találkozót jelenlétével megtisztelte Matula László a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke is. A szép számmal megjelent tagság előtt Durkó Károly elnök számolt be az elmúlt egy év önkormányzati eseményeiről, a közéleti helyzet alakulásáról, a városbarátok munkájáról. Szalai György elnökségi tag, a képviselőtestület Gazdasági Bizottságának elnöke a város gazdasági folyamatairól beszélt. A közgyűlés döntött az egy betöltetlen elnökségi hely sorsáról is. A tagság egyhangúlag támogatta, hogy dr. Ruzsa György legyen a Városbarátok új vezetőségi tagja.

 

 

 

A napokban a Magyar Televízió forgatócsoportjával Gyulán járt Ráday Mihály, akit a Városbarátok részéről Balla Tibor (Csonti), Szalai György és Durkó Károly fogadott a Százéves Cukrászdában. A városvédő a Royal Mozgószínház üvegmozaik ablakára volt kíváncsi, de kamerájával nagy érdeklődéssel fordult a Komló felé is. A Gyulai épületekről készített riportot várhatóan 2008. május 25-én 16.05 - tól sugározza a Magyar Televízió az "Unokáink sem fogják látni" című műsorban.

 

 

Ráday Mihály arra kérte a gyulai Városbarátokat, hogy csatlakozzanak az országos városvédő mozgalomhoz. A közgyűlés egyhangúlag támogatta ezt a megkeresést, és örömmel nyugtázta a kapcsolatfelvételt.

 

 

A közgyűlésre - a Gyulai Hírlapban közzétett hír nyomán - eljött Dr. Perjési Klára Gyula város polgármestere is, aki a közgyűlés elején köszöntötte a Városbarátokat, majd szólt városfejlesztési elképzeléseiről. A rendezvényen üdvözölhettük Gulyás Zoltán vállalkozót is, aki - csakúgy mint Leel-Őssy Miklós - csatlakozott a Városbarátok tagságához. Az estébe hajló rendezvény fényét emelte az a marhalábszár-pörkölt, amelyet Balogh József és dr. Ruzsa György készített.

 

 

Köszönet érte, finom volt!