Gyulai Városbarátok Köre

Művészet Gyuláról – ami a miénk PDF Nyomtatás E-mail

Teltház előtt mutatták be

 

 

 

 

 

Zsúfolásig megtöltötte a Mogyoróssy János Városi Könyvtár olvasótermét a közönség a Gyulai Évszázadok Alapítvány könyvbemutatóján. A "Gyula régen és ma" könyvsorozat hatodik albuma a művészetről, és a városról szól.

Több mint 40 festőtől több mint 100 festményt láthatunk a 120 oldalas könyvet lapozgatva a város házairól,épületeiről, utcáiról, tereiről. Több vállalkozó és magánszemély is támogatta a könyv megszületését, köszönet nekik! Az album írója és szerkesztője Durkó Károly, a fotókat Hegedűs Gábor, Bagyinszki Zoltán, Ábrahám Béla, Durkóné Illés Bernadett és Nagy Imre készítette, az anyag összegyűjtésében Balla Tibor segédkezett, a helytörténeti lektor D. Nagy András volt. A bemutatón Krasznahorkai Géza könyvtárigazgató osztotta meg gondolatait a közönséggel a könyvről, majd az alapítvány tagjai értékelték a kötet "lokálpatrióta" fontosságát, üzenetét. A kötetlen, jó hangulatú beszélgetés - amelybe a közönség is bekapcsolódott - dedikálással és szerény fogadással egybekötött eszmecserével ért véget. A reprezentatív album a Dürer Nyomda munkatársait dícséri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó:Pénzes Séndor

A "Gyula régen és ma – Művészet Gyuláról" című album kapható Gyulán a Máté Nyomtatvány és Papírboltokban, az IQ, az Alexandra, a HISZI könyvesboltokban a belvárosban, a Piacon, Békéscsabán a Littera könyvesboltban (Andrássy út 4), Budapesten a Líra Könyvesboltban ( V. ker. Váci utca 63), és a Magyar Nemzeti Galéria valamint a Műcsarnok (Hősök tere) exkluzív könyvesboltjaiban.