Gyulai Városbarátok Köre

Városbarátok az új munkahelyekért PDF Nyomtatás E-mail

Nem unatkozik Gyula város Gazdasági és Városüzemeltetési Bizottságának elnöke, Szalai György (Városbarátok). Az októberi testületi ülés előtt számos civil szervezet (pld. a Gyulai Ipartestület, a civil szervezetek szövetsége,iskolai alapítványok) anyagi támogatását hagyta jóvá a képviselő javaslatára és előterjesztésére az illetékes bizottság és a testület.

Összesen 13 munkahely létesülhet annak a pályázatnak köszönhetően, amelyet a költségvetésben elkülönített 20 millió forintos forrásból biztosítottak gyulai vállalkozások számára egy rendeletben. A kiírásra 9 vállalkozás pályázott, egy álláshely létrehozását,és megtartását évi 500 ezer forinttal támogatja a város. A teljes keret nem került felosztásra.

- Az új álláshelyek meglehetősen széles szakmai skálán mozognak, idegenforgalmi, és szakmunkás munkahelyek létrehozását válalta több cég. A pályázók mindannyian nyolcórás álláshelyet létesítettek, amelynek indulásához nettó ötszázezer forinttal tud hozzájárulni az önkormányzat. Kétéves foglalkoztatási kötelmet írtunk elő, de a pályázat nem egy adott személy foglalkoztatásához kötődik, hanem az álláshely létrehozásához és megtartásához - jelentette be a sajtónak Szalai György, a bizottság városbarát elnöke. A pályázatot jövőre is kiírják.

 

 

 

 

- íródeák -