Gyulai Városbarátok Köre

A Városbarátok támogatják a Húskombinát kéréseit PDF Nyomtatás E-mail

A Városbarátok támogatják a Húskombinát kérését, mind a közüzemi alapdíjak csökkentését, mind pedig a cég tulajdonában lévő ingatlan megvételét - derült ki az általuk tartott sajtótájékoztatón. Azt szeretnék, ha a város legalább egy jelképes értékű részvénnyel tulajdonosa lehetne a húsipari cégnek.

 Sajtótájékoztatón mondták el véleményüket a Városbarátok

A gyulai húsipar bölcsőjének nevezte Durkó Károly azt a Kétegyházi-úti ingatlant, amit a Húskombinát ajánlott fel az önkormányzatnak az iparűzési adó egy részének elengedése fejében.
- Mi is tárgyaltunk vállalkozókkal, akik szívesen hasznosítanák az épületet, több elképzelés is van a hasznosításra. Azt továbbra is szeretnénk elérni, hogy a város kapjon részvényt a Zrt -ből, mert sokan joggal mondják, hogy a város és a Húskombinát egymás mellett él, nem pedig együtt. Ha az önkormányzat legalább egy részvény tulajdonosa lehetne, akkor több információval rendelkeznénk, és hatékonyabban tudnánk segíteni a cégnek - emelte ki a Városbarátok elnöke. Szalai György, a gazdasági bizottság elnöke fontosnak tartja, hogy a Húskombinát más cégekkel egyenlő elbírálás alá essen a víz-és a szennyvíz díjat illetően.

- Az mindenképpen előrelépést jelent, hogy az önkormányzat és a cég tulajdonosi köre között elindult egy kapcsolatteremtés, a városnak segítenie kell az előremozdulásban. A Húskombinát kérése, mely szerint csökkentsük a víz-és a szennyvíz alapdíját támogatandó.
A sajtótájékoztatón részt vett Dinya Imre, a Gyulai Hentesek Hagyományörző Egyesületének vezetője is.
- Mi minden olyan kezdeményezést támogatunk, ami a Húskombinátnak segítség lehet. Bár az egyesületünk elsősorban a múlttal, a hagyományokkal foglalkozik, de eszközeinkhez mérten a jelen problémáin is igyekszünk segíteni - fogalmazta meg.

Forrás: Gyulanet

Dinya Imre, Durkó Károly, Szalai György a régi Vágóhíd bejáratánál
Fotó: Balla Tibor (Csonti)