Gyulai Városbarátok Köre

NB I-ben folytathatják a fiatalok PDF Nyomtatás E-mail

A felnőtt csapat éltette az U 15-ös korosztályt hétvégén a gyulai sporttelepen, a fiatal futballisták ugyanis előtt ugyanis nyitott az út a NB I-be való bejutáshoz. A 15 éves korosztályú csapat egyébként hétvégén 8:0-ra győzte le ellenfelét a Besenyszöget. Egy évvel ezelőtt a csapat számára már megvolt a lehetőség a magasabb osztályba való jutásra, akkor anyagi finanszírozás hiányában ez nem történt meg, most azonban úgy tűnik meglesz az ehhez szükséges egymilliós támogatás.

Az U 15-ös csapat, edzőjük:Szentléleki Béla

Szeptembertől úgy tűnik NB I -es meccseket láthatunk Gyulán, ha nem is a felnőtt csapatnál, de a fiataloknál mindenképpen. A Szentléleki Béla vezette U 15-ös csapatot felállva ünnepelték hétvégén a szurkolók, a helyi sport és városi vezetők pedig egy-egy serleggel értékelték egész éves teljesítményüket.

Nem véletlenül, hiszen 134 gólt rúgtak, és ők kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. Mostanra úgy tűnik elhárult az anyagi akadály a csapat NB I-be történő bejutásához, legalábbis Durkó Károly sportért is felelős tanácsnok ezt ígérte.

- Örvendetes hír, hogy Budapest is ebbe az NB I-es csoportba tartozik majd, ami azt jelenti, hogy Gyulán is a legnevesebb csapatok játékait láthatjuk szeptembertől. Egy évvel ezelőtt már meglett volna az a lehetőség, hogy továbbjusson a csapat, akkor azonban anyagi lehetőség hiányában ez meghiúsult, most bizton állíthatom, hogy előteremtjük az ehhez szükséges hozzávetőlegesen egymillió forintot - emelte ki Durkó Károly.

A csapat egyébként gyönyörű futballt játszott a hétvégén, a 8:0-ás győzelem is a fiúk tehetségét igazolta.

Forrás:Gyulanet