Gyulai Városbarátok Köre

Szilágyi István után Koszta Rozália sírja PDF Nyomtatás E-mail

Szilágyi István sírja után Koszta Rozáliáét is rendbe tették a Városbarátok. Mint mondják szükség van a hasonló magánkezdeményezésű akciókra, hiszen számos megbecsült gyulai polgár sírja áll gyakran elhagyatva a különböző temetőkben.

Fotó:Gyulanet
- Balla Tibor, Szalai György és jómagam vállaltuk, hogy rendbe hozzuk a sírt, hiszen Koszta Rozália egy olyan személyisége volt a városnak, akinek az emlékét kötelesek vagyunk ápolni. Mivel a rokonai már nem élnek Gyulán, ezért a sír is meglehetősen elhanyagolt állapotba került. A figyelmet is szerettük volna felhívni arra, hogy legalább 70-80 olyan sír van, amelyik megérdemelné az odafigyelést a város lakóinak részéről, ezért szeretnénk egy olyan felhívással is élni, hogy minél többen, akik ezeket a nyughelyeket ismerik, gondozzák, tisztítsák meg őket, adott esetben magánadakozásból is fordítsanak rá némi összeget - emelte ki Durkó Károly, a Városbarátok elnöke.

- Koszta Rozáliát, mint sokaknak, nekem is volt szerencsém személyesen ismerni. Fantasztikus embernek tartottam, sajnos élete vége felé méltatlanul magányosan élt, az emlékét kötelesek vagyunk ápolni - tette hozzá Balla Tibor.

Az akcióhoz a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete is csatlakozik, ők elsősorban a gyulai húsipar nevezetes alakjainak, mint például Balogh Józsefnek és Stéberl Andrásnak a sírját teszik rendbe a közeljövőben.

Forrás:www.gyulanet.hu