Gyulai Városbarátok Köre

A fogvatartottak is besegítenek a sírgondozásba PDF Nyomtatás E-mail

A gyulai büntetés-végrehajtási intézet is csatlakozott a Városbarátok körének kezdeményezéséhez, hogy tegyék rendbe a város elismert polgárainak sírhelyét. A jövőben több fogvatartott is részt vesz a munkában.

 

Együttműködési megállapodást írt alá a büntetés-végrehajtási intézet vezetője, Arató Ferenc és a Városbarátok elnöke, Durkó Károly amelynek értelmében a jövőben a fogvatartottak közül is többen besegítenek a sírrendezésben.

fotó:Gyulanet

 

- Intézetünk a médiából értesült a Városbarátok kezdeményezéséről, és úgy döntöttünk, hogy azoknak a fogvatartottaknak, akik ezt magatartásukkal kiérdemlik felajánljuk a lehetőséget, hogy részt vegyenek az akcióban.Önkéntes jelentkezés alapján, természetesen felügyelet mellett a városban található, elhanyagolt ugyanakkor neves sírokat hozzák rendbe a bentlakók. Négy fogvatartott jelentkezett a feladatra - emelte ki Puju János, az intézmény sajtóreferense. - Miután rendbe hoztuk Koszta Rozália sírját egy felhívással fordultunk a város lakossága felé, hogy minél többen csatlakozzanak az akcióhoz, ezért külön öröm számunkra, hogy a mostani megállapodás létrejöhetett. Mintegy hetven olyan sír van a helyi temetőkben, amelyeknek a rendben tartása nem megoldott. A kezdeményezéshez a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete is csatlakozott, amelynek tagjai a húsipar elismert alakjai sírjának rendbetételét vállalták magukra - tette hozz Durkó Károly, a Városbarátok elnöke.  Forrás: Gyulanet