Gyulai Városbarátok Köre

Inkább legyen újra iskola, mint szálloda PDF Nyomtatás E-mail

A Városbarátok javaslatára, a jobboldali képviselők támogatásával a csütörtöki képviselő-testületi ülésen lekerült az interneten értékesítendő ingatlanok közül az 1. Számú Általános Iskola épülete. - A Városbarátok javaslata szerint nem is szabadna eladni az épületet, sőt azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy újra iskolaként funkcionáljon - tájékoztatta a Gyulanetet Durkó Károly, elnök.

Fotó:Gyulanet

Több önkormányzati ingatlan interneten történő értékesítése is témája volt a csütörtöki képviselő-testületi ülésnek. Az eredeti tervek szerint a megszüntetett 1.Számú Általános Iskola is ezek között szerepelt volna, a Városbarátok azonban javasolták, hogy ezt az ingatlant vegyék ki a sorból.

- A legoptimálisabb megoldásnak azt tartanánk, hogy az épület maradjon az önkormányzat tulajdonában, sőt azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy ismét iskola működjön benne. Mi annak idején sem támogattuk az 1. Számú Általános Iskola ilyen formában történő megszüntetését, véleményünk szerint ez az épület sokkal inkább alkalmas iskolának, mint szállodának. A lehetőségeket meg kell vizsgálni, hogy mire van igény és költségvetés a városban. Egyenlőre azt szeretnénk, ha egy szakmai bizottság tárgyalná a kérdést, és ennek függvényében döntene a képviselő-testület az épület sorsáról. Egy a lényeg, hogy a mostanihoz hasonlóan parlagon ne heverjen az ingatlan - emelte ki Durkó Károly.

 

Forrás: Gyulanet