Gyulai Városbarátok Köre

Ünneprontás PDF Nyomtatás E-mail

Szomorú kép árnyékolta be az idei március 15-ei ünnepség után, a 2010. évi önkormányzati kitüntetések átadását a Városháza Dísztermében. Ezt az egyébként felemelőnek szánt eseményt „Dísztestületi ülésnek” szokás nevezni.

 

Az elnevezés most is járt, a kitüntetettek köszöntésére sok gyulai ember eljött – a hentesmester Balog József leszármazottai közül volt, aki Kanadából érkezett csak ezért Gyulára – csupán a képviselők létszáma volt megint (mondhatni rendhagyóan) foghíjas. Bizony, a testület határozatképtelensége nem forgott veszélyben, hiszen a polgármesteren és a Városbarát képviselőkön (Durkó Károly, Szalai György) kívül csupán négy képviselő (dr. Erdmann Gyula, dr. Erdei Zoltán, dr. Görgényi Ernő, Ökrös István) tette tiszteletét az ünnepségen. Nem az első eset, hogy jelentős városi eseményre fittyet hánynak a közért dolgozók. A távolmaradásra az sem lehet mentség, hogy hosszú hétvége, valamint sok, az országgyűlési választással kapcsolatos kampányrendezvény volt az országban.

 - A város életében fontos ünnepi testületi ülésen kötelessége ott lennie a városi képviselőknek. Ha ennek erkölcsi kötelezettségét nem érzik, hát azért, mert többek között ezért kapják a fizetésüket – jelentette ki a március 25-ei testületi ülésen, interpellációjában Durkó Károly. Kérte, hogy a szükséges rendelet módosításával a jövőben pénzbüntetés sújtsa azokat, akik a város ünnepi testületi ülésétől indokolatlanul távol maradnak. A képviselők többsége megszavazta az indítványt.

 -tuti-