Gyulai Városbarátok Köre

Száz fiatal sportolásáért PDF Nyomtatás E-mail

Sok gyulai fiatalnak jelentett örömet a Városi Sporttelepensaját forrásból, Cseke András önzetlen segítségével kialakított extrém sportok akadálypályája. A város polgárai is örülhettek: megszűnt a Művház körüli, Kossuth téri gördeszkázás. Aztán kiderült, hogy hangos a pálya, ami zavarja a kerítés túloldalán néhány család nyugalmát. Nem jelentett megoldást a határozott ideig tartó pályahasználat sem, így a fiatalok a sporttelepről szó szerint mehettek újra az utcára. A város sporttanácsnoka, Durkó Károly testületi ülésen kérte –több hónap után újra -, hogy a városvezetés végre vegye komolyan a problémát.

Durkó Károly és Prohászka Zsolt
Fotó: gyulanet.hu
 


- Hamarosan itt a nyári szünet, nem lenne jó, ha - jobb híján - az utcán, a Kossuth téren, a Béke sugárúton vagy máshol gördeszkáznának,bicikliznének a fiatalok, a közterületesek meg „üldöznék” őket – hangsúlyozták a városbarát képviselő.
 Kérte, hogy az extrém pályát helyezzék át a sporttelep Húskombinát felőli oldalára, ahol senkit nem zavar a zaj és amit jó megoldásnak tartott a Gyulasport Kft igazgatója Prohászka Zsolt is. Amíg döntés születik és a költöztetés megoldódik a Polgárőrség szívesen segít a korábban kompromisszumként a szomszédban élőcsaládok által is elfogadott pályahasználat betartatásában – jelezte a Városbarát képviselő de hangsúlyozta:  az igazi megoldás a pálya áthelyezése, amit még a nyári szünet előtt vár a civil képviselő.