Gyulai Városbarátok Köre

GYARAPODÓ HÚSIPARI GYŰJTEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Körének köszönhetően a  Stéberl bolt egykori mérlege után újabb helytörténeti ereklyével gazdagodott a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete által működtetett Húsipar történeti kiállítás.

Dinya Imre a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke és Durkó Károly a Gyulai Városbarátok Köre elnöke a sajtó előtt is bemutatta a páratlan helytörténeti ereklyéket.

A gyűjtemény új darabja a Gyulai Kolbász első nemzetközi sikerét elérő, a világhírnév felé elindító hentesmester, ifj. Balogh Józsefet és feleségét ábrázoló családi fotó az 1900-as évek elejéről. Az eredeti, festett fotókat a hentesmester dédunokája, Nyíri Mária adományozta a Városbarátoknak néhány esztendővel ezelőtt. Az ünnepélyes bemutatást megelőzően a hentes hagyományőrző egyesület felújíttatta, és újra kereteztette a ritka fotókat. A sajtótájékoztatóval egybekötött bemutatót követően az újabb „húsos értékek” megtekinthetők a Gyulai Húsipar Történetét bemutató kiállításon, a Kétegyházi út 3/1. szám alatt.