Gyulai Városbarátok Köre

A VÁROSBARÁTOK KÉSZEN ÁLLNAK! PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Köre testületei döntöttek arról, hogy az egyesület polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket indít a 2010. évi önkormányzati választásokon. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete döntött arról, hogy a Városbarátokat támogatja az októberi voksoláson. A Városbarátok örömmel fogadták testvérszervezetük nyilatkozatát és továbbra is készek arra, hogy más civil szervezetekkel, a gyulai emberekkel egyeztetve alakítsanak ki közös programot a város fejlődéséért. Ezzel kapcsolatban minden véleményt, javaslatot szívesen látnak a szervezet tagjai, jelöltjei.

Idén a korábbi 14 egyéni választókörzet helyett már csak 10 egyéni választókörzetben választhatnak maguknak képviselőt a helyben élők, a kompenzációs listán elnyerhető mandátumok száma 9-ről 4-re csökken. Legfontosabb változás, hogy megszűnt a belvárosi, az újvárosi választókörzet, szavazóköreiket a környező kerületekhez csatolták. Gyulavárit és Dénesmajort  ősztől csupán egy képviselő jeleníti meg a testületben, Újvárinak és Paradicsomnak is egy közös képviselője lesz. Németváros a Belváros és Újváros egy részével alkot majd egy választókörzetet. A polgármestert továbbra is közvetlenül választhatjuk meg. Az ajánlószelvényeket augusztus 16-tól kapja meg mindenki postai úton. Az önkormányzati választás  október 3-án lesz, kampányolni még a voksolást megelőző napon is lehet.

Durkó Károly a Városbarátok polgármesterjelöltje

A Városbarátok nemcsak szóban, de tetteikben is lokálpatrióta, saját életükben, munkájukban már bizonyított, nem megélhetési képviselőjelölteket indítanak a választáson. A polgármesterjelölt Durkó Károly, az egyesület elnöke, kulturális tanácsnok lesz, és ő indul az 1. sz. választókörzetben (Krinolinkert, Kastélykert, Galbácskert, Vár környéke, Belváros kertes házas része) is. A 2. sz. választókörzet (Magyarváros, Kisváros, Farkashalom, Szabadka, Szentbenedek, Szlányi dűlő, Józsefbenedek tanyák, Belváros-Vásárhelyi P. utca környéke, Bajza utca) városbarát jelöltje Szalai György, a jelenlegi testület gazdasági bizottságának elnöke lesz. A 3. sz. választókörzetben (Újgyula, Kisrománváros, Honvéd utcai Ltp., Kálvária, Pejrét, Siórét, Bicere, Sándorhegy)  Dinya Imre a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnöke indul a szavazatokért. Hőgyes Elek lesz a 4. sz. választókörzet (Belváros északi része, Újváros déli része, Németváros, Göndöcskert) jelöltje. Az 5. sz. választókörzetben (Belső Törökzug, Ajtósfalva és környéke) Szabadosné Bécsi Katalin indul az itt élők képviseletének elnyeréséért a Városbarátok színeiben. A 6. sz választókörzet (Észak-törökzug, Budrio lakótelep és környéke, Újváros északi része) jelöltje Szabó Róbert. Almásy Attila indul a 7. sz. választókörzetben (Máriafalva, Szentpálfalva), a 8. sz. választókörzetben (Nagyrománváros, Újváros keleti része) pedig Dr. Ruzsa Györgyre számíthatnak az itt élők.  Az Újvári és Paradicsom összevonásával létrehozott 9. sz. választókörzet városbarát jelöltje Dr. Szokolyainé Dr. Nagy Adrienn, a Gyulavárit és Dénesmajort is magába foglaló 10. sz. választókörzet jelöltje Balogh József lesz. Kompenzáiós listán a nyugdíjasok képviseletében Gazsó Pálnét indítják a Városbarátok. A részletekről hamarosan!