Gyulai Városbarátok Köre

VAN VÁLASZTÁS! PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Köre polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei az önkormányzati választáson induló szervezetek, pártok közül elsőnek adták le 2010. augusztus 25-én a helyi választási bizottságnál ajánlószelvényeiket. Köszönjük a néhány nap alatt kapott több ezer ajánlócédulát, amely azt jelzi: van lehetőség városunkban a lokálpatrióta, igazán városbarát fordulatra!

Jelöltjeink: 

 

DURKÓ KÁROLY

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE POLGÁRMESTERJELÖLTJE,
A GYULAI 1.SZ. VÁLASZTÓKÖRZET (KRINOLINKERT,KASTÉLYKERT, GALBÁCSKERT, CSIGAKERT, VÁRFÜRDŐ KÖRNYÉKE, BELVÁROS - KERTVÁROSI RÉSZ) KÉPVISELŐJELÖLTJE

Itt élek Önökkel. Hat éve a Hársfa utcában lakom családommal. Egykor szüleim is itt, az akkor még Széchenyinek nevezett utcában éltek. Anyai nagyszüleim a Bocskai utcában laktak. Nagyapám, Durkó Mihály egykori kocsmája, vendéglője is itt volt a közelben a Szent István úton. Feleségem Durkóné Illés Bernadett magyar-német nyelv szakos tanár, az alapítványi működtetésű  Bay Zoltán Informatikai Szakközépiskola és Kollégium igazgatóhelyettese. Két fiam van: Máté 9, Áron 7 éves. Az Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, agrármérnöki és újságírói egyetemi végzettségem van. Alapítása, 1993 óta vagyok munkatársa a Duna Televíziónak. Barátaimmal 2003-ban létrehoztuk a lokálpatrióta értékek megőrzésével, bemutatásával foglalkozó Gyulai Évszázadok Alapítványt, amelynek elnöke vagyok. Idén már a nyolcadik albumot adjuk ki a városról, a „Gyula régen és ma” könyvsorozat keretében. Az új könyv többek között kilenc régi gyulai munkahely, az 1-es iskola, a tanyasi iskolák történetét dolgozza fel. 2006 februárja óta vagyok elnöke a város igazi lokálpatrióta szervezetének, a Gyulai Városbarátok Körének. Az elmúlt négy évben városbarát önkormányzati képviselőként, a város kulturális és sportügyekért felelős tanácsnokaként mindent megtettem a lokálpatrióta értékek megőrzéséért, a város szépítéséért, a városi diák és szabadidősport működéséért, a Városi Sporttelep fejlesztéséért, az egészséges életmód támogatásáért. Számos alkalommal közvetítettem a lakosság kéréseit a város vezetése felé – sikerrel, javasoltam és támogattam a választókörzetben megvalósult fejlesztéseket. Hasonló szellemben dolgozok ezután is az itt élőkért, ha újra bizalmat kapok Önöktől.

A helyben megoldandó problémákról várom észrevételeiket!

SZALAI GYÖRGY

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 2. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (MAGYARVÁROS, KISVÁROS, VÁSÁRHELYI PÁL ÉS BAJZA UTCA, SZENTBENEDEK, FARKASHALOM, SZLÁNYI, SZABADKA, JÓZSEFBENEDEK) KÉPVISELŐJELÖLTJE

1947-ben születtem. Gyermekéveimet és az iskolákat Gyulán, majd Szegeden végeztem. Családom tagjai vállalkozók, Két felnőtt fiam van és nekik köszönhetően két kis unokával bővült a család. Szakmunkásként Baki Imre műhelyében tanultam. A Mezőgépnél volt lehetőségem a továbbtanulásra.  A Kertészeti Vállalatnál dolgoztam 1973-ig. Következő időszak az Afit üzemegység, ahol több átszervezést megéltem. Vezetésem alatt a cég jelentősen átalakult, megmaradt a piacon, majd hozzájárult a gyulai munkahelyek megőrzéséhez. A Magyarországon készülő új SUZUKI személygépkocsik értékesítését mi kezdtük el és folytatjuk is Békés megyében. A gazdasági környezet folyamatosan változott, hol kedvezően, hol kedvezőtlenül. Az utóbbi időszak nehézségeit sokan érzékeljük. A gazdasági életben szerzett tapasztalataimat igyekeztem hasznosítani az önkormányzati munkában is, ahol a leköszönő képviselőtestület gazdasági bizottságát vezettem.
Nem volt könnyű feladat. Nagyon szépen köszönöm azt, hogy bíztak bennem és ígérem, hogy ha megtisztelnek szavazataikkal, becsülettel és tisztességgel fogom képviselni a választókörzetemben élők érdekeit. Tagja vagyok a civil szerveződésű, pártsemleges Gyulai Városbarátok Köre vezetőségének. Igyekszünk munkánkat úgy végezni, hogy a várost szerető és féltő emberek hasznos javaslatai és véleményei beépülhessenek a város mindennapjaiba.

Kérem, segítse munkámat, ha Önnek is fontos a megoldandó problémák felszámolása vagy az új gondolatok megvalósítása.  Javaslataikkal, véleményeikkel keressenek bátran. Köszönöm. 
                                                              Tisztelettel: Szalai György

DINYA IMRE

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 3. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (ÚJGYULA, KISROMÁNVÁROS, HONVÉD UTCAI LAKÓTELEP, KÁLVÁRIA, PEJRÉT, SIÓRÉT, BICERE, SÁNDORHEGY) KÉPVISELŐJELÖLTJE

1970-ben születtem. Iskolás éveimet 1984-től Gyulán töltöttem. Szakmám, mint Gyulán a hagyományoknak megfelelően nagyon sokaknak, húsfeldolgozó. Munka mellett leérettségiztem. 1984-től 2002-ig a Gyulai Húskombinátban dolgoztam. Ezt követően műszaki érdekeltségű vállalkozásban, jelenleg mezőgazdasági inputanyagok értékesítésével foglalkozom. A húsipari szálak sem szakadtak meg, hiszen 2008 óta többedmagammal a gyulai húsipari emlékek, hagyományok megőrzéséért megalakítottuk a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületét. 2009 őszétől az egyesület elnöki tisztét is betöltöm.
Nős vagyok, két általános iskolás fiú édesapja vagyok. 1992 óta lakom Újgyulán.
Nap mint nap szembesülök közvetlen és tágabb lakókörzetem problémáival.
Úgy gondolom, hogy közösen megoldást találhatunk a környezetünkben létező problémákra és az új gondolatok megvalósítására.

HŐGYES ELEK

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 4. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (BELVÁROS-ÉSZAK, ÚJVÁROS-DÉL, NÉMETVÁROS, NÉPKERT) KÉPVISELŐJELÖLTJE

1977-ben Gyulán születtem. Édesapám - Hőgyes Elek-  a Lélu zenakar dobosa volt és hosszú évekig ő gyártotta a méltán híres Hőgyes-féle házitésztát. Az országosan is ismert Jaffa zenekar és a MaradaVad zenekar alapítója vagyok. Középiskolai tanulmányaim óta informatikusként dolgozok több gyulai intézményben, vállalkozásban majd a 2002-es év óta a művelődési ház rendezvényszervezője, a diákiroda vezetője és informatikusa is vagyok. 2006-ban alakítottam ki és indítottam el a gyulai Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodát, amit a mai napig is vezetek. Öt éve indítottam útjára a Gyulai Diáknapokat és a 24 órás vetélkedőt (GyuDiN), ahol először választott a gyulai ifjúság diákpolgármestert. A mai napig ez városunk legszínesebb ifjúsági programja. Eddigi munkámból is érezhető, hogy kiemelten érdekel és foglalkoztat a gyulai fiatalság sorsa.
Ezek mellett a gyulai rendezvények színpadmestereként és szervezőjeként is ismerhetnek a gyulaiak. Meggyőződésem, hogy nagy hangsúlyt kell fektetni a Gyulára látogató vendégek szórakoztatására amellett, hogy a Gyulán élők nyugalma se sérüljön. Amennyiben bizalmukat elnyerem a helyi választások során, képviselői feladataimat és a városban élők érdekképviseletét lelkiismeretesen végezném. Célom, hogy a belváros nyugalma, biztonsága, szépsége és a turisták által is elismert varázsa megmaradjon, Németváros tovább szépüljön, értékei, hagyományai megmaradjanak az utókornak.

SZABADOSNÉ BÉCSI KATALIN

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 5. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (BUDAPEST KÖRÚT, BELSŐTÖRÖKZUG TANYA, KÜLSŐTÖRÖKZUG TANYA, AJTÓSFALVA) KÉPVISELŐJELÖLTJE


1961-ben születtem  Gyulán. Az Erkel Ferenc Gimnáziumban megszerzett érettségi után Szegeden tanultam tovább a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán matematika-fizika szakon, utána a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen matematika szakon. 2001-ben közoktatásvezető szakvizsgát szereztem a Budapesti Műszaki Egyetemen.
1983-ban kezdtem el dolgozni a kétegyházi Mezőgazdasági Szakmunkásképzőben. 1984-től a gyulai KISZ bizottságon dolgoztam, immár 20 éve az 5. Számú Általános Iskolában és Sportiskolában tanítok. Pedagógus pályám itt teljesedett ki. A tehetséggondozást éppúgy szívügyemnek tekintem, mint a lemaradók felzárkóztatását. Két éve tagintézmény-vezetőként igyekszem helytállni egy nagyon jó kollektíva élén.
Férjem Szabados Kristóf szintén pedagógus, még ma is első munkahelyén a kétegyházi szakiskolában dolgozik, jelenleg igazgatóhelyettes. Két gyermekünk van. Katalin 25 éves a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett, mint műszaki menedzser, illetve német szakfordító- tolmács. Albérletben, Budapesten él. Fiunk Kristóf 21 éves a Zrínyi Miklós nemzetvédelmi Egyetemen biztonságtechnikai mérnöknek tanul.
Hobbim a társastánc, tagja vagyok a szenior csoportnak. Társadalmi tevékenységem is ezzel kapcsolatos a Versenytánc Alapítvány kuratóriumi elnöke vagyok.
Tanulmányaim idejét leszámítva a közel 50 évem minden időszaka a városhoz köt. Itt élnek szüleink, barátaink. Bár jelenleg a Paradicsomi városrészen élünk, családalapításunk kezdetén a Törökzugban laktunk, s elköltözésünk óta is itt töltöm napjaim jó részét a lakótelep lila iskolájában.
Azt remélem, hogy a területrész képviselőjeként többet tudok tenni az itt élőkért és az iskoláért egyaránt, ezért indulok a Városbarátok politikamentes színeiben a választásokon.

SZABÓ RÓBERT


A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 6. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (ÉSZAK-TÖRÖKZUGI LAKÓTELEP, BUDRIO LAKÓTELEP, AJTÓSI ALBERT UTCA, ÚJVÁROS-ÉSZAK) KÉPVISELŐJELÖLTJE

Gyulán születtem 1980. szeptember 4-én. Az 5. Számú Általános Iskolában (1987-1995) tanultam, majd a Munkácsy Mihály Szakközépiskolában érettségiztem (1995-2000) Vám- és Pénzügyőr szakon. A Vásárhelyi Pál Szakközépiskolában két éves magasépítő technikumot végeztem, ezután a Csaba College Oktatási Központban magasépítő műszaki ellenőr képesítést szereztem. 2002-ben kezdtem a GYULA-TÁV Bt.-nél dolgozni, mint kábelhálózat építő, jelenleg is itt dolgozom. Gyulán, itt ebben a választókörzetben élek feleségemmel és kisfiammal. Megtiszteltetés számomra a Gyulai Városbarátok Köréhez tartozni. Szeretném a körülöttem élők környezetét szebbé tenni, érdekeiket képviselni.

ALMÁSSY ATTILA

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 7. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (MÁRIAFALVA, SZENTPÁLFALVA, ARANYÁG, BÁNOM, NAGYFENÉK, NAGYÖKÖRJÁRÁS, REMETE, SITKA, SZEREGYHÁZA) KÉPVISELŐJELÖLTJE


1965. június 7-én születtem Gyulán. Az Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségiztem 1983-ban és még ebben az évben felvételt nyertem a DATE Gépészeti Főiskolai Karára Mezőtúrra. 1986-ban államvizsgáztam. A katonaság után a Gyulai Köröstáj MGTSZ-ben kezdtem el dolgozni szállításvezetőként. Ezután a Westel Kft.-nél voltam külső értékesítő, majd vállalkozóként a Gyulai Várfürdőben óriáscsúszdát üzemeltettem, később az építőiparban dolgoztam. 1995-ben megnősültem. Első gyermekem Balázs 1998-ban, a második Keve 2007-ben született. Két éve kezdtem el pénzügyi területen dolgozni. 2010-ben saját szolgáltató irodát nyitottam, továbbra is a pénzügyek tanácsadói szektorában szeretnék tevékenykedni. A Gyulai Városbarátok Körének a kezdetektől fogva tagja vagyok. 2006-ban költöztem családommal Máriafalvára, ha megtisztelnek bizalmukkal, ezt a körzetet szeretném lelkiismeretesen képviselni a képviselőtestületben.

DR. RUZSA GYÖRGY

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 8. SZ. VÁLASZTÓKÖRZET  (NAGYROMÁNVÁROS, ÚJVÁROS-KELET) KÉPVISELŐJELÖLTJE


Kedves városomban Gyulán születtem és eddigi életem jelentős részét itt éltem a szívemhez közelálló Nagyrománvárosban. Életem sokak számára nyitott könyv. Ismerik családom tagjait, gondjaimat, örömömet, hiszen nap mint nap találkozunk. Itt maradtam, mert itt érzem otthon magam. A Nicolae Balcescu Román Általános Általános Iskolában és Gimnáziumban végeztem tanulmányaimat. Egyetemi diplomát Budapesten az ELTE Bölcsészettudományi Karán majd Szegeden a JATE Állam-és Jogtudományi Karán szerzetem. 1991-től 2007-ig a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben különböző beosztásokban dolgoztam, majd 2008-tól pályát váltottam, jelenleg ügyvédként tevékenykedek.
Nős és két gyermek apja vagyok. A civil szervezetek által biztosított szabadság biztosítja számomra aktív közéleti tevékenységem kiteljesedését. A Gyulai Városbarátok Körén kívül számos civil szervezetben fejtem ki tevékenységemet (Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége, Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete).

DR. SZOKOLYAINÉ DR. NAGY ADRIENN

A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 9. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (PARADICSOM, ÚJVÁRI) KÉPVISELŐJELÖLTJE


Negyvenhárom éves egyéni ügyvéd vagyok. Békés megye északkeleti csücskében lévő, csendes kis faluból, Biharugráról származom. Nővérem, aki középiskolai tanár, családjával szintén Gyulán él és dolgozik. Szüleinknek nagyon sokat köszönhetünk. Általános iskoláimat szülőfalumban, a Szabó Pál Általános Iskolában végeztem. Innen Békéscsabára, a Rózsa Ferenc Gimnáziumba kerültem. Itt döntöttem el, hogy az érettségi vizsga után Szegeden, a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytatom tanulmányaimat. 1990 februárjában szereztem meg jogi diplomámat. Miután Gyulára kerültem, először fogalmazóként, majd a Gyulai Polgármesteri Hivatalban jogtanácsosként dolgoztam és immár 6 év óta ügyvédként praktizálok. 20 éve élek férjemmel és 3 gyermekemmel a Paradicsomi városrészben, nagyfiam középiskolás, lányom és kisebbik fiam általános iskolába jár.

Itt élek Önök között, sok kedves embert ismerek a paradicsomi körzetből, engem is sokan ismernek, ezért fogalmazódott meg bennem, hogy induljak az önkormányzati választáson. Hiszem és gondolom: civilként van még tennivalónk, de lehetőségünk is bőven a mindennapi gyulai élet területén.
Gyulának és a gyulai polgároknak helyi szinten is változásra és dinamikus fejlődésre van szüksége, ezért egyetértek a Gyulai Városbarátok Köre által képviselt munkával, célokkal.

BALOGH JÓZSEF


A GYULAI VÁROSBARÁTOK KÖRE 10. SZ.  VÁLASZTÓKÖRZET  (GYULAVÁRI, DÉNESMAJOR) KÉPVISELŐJELÖLTJE


Tősgyökeres Gyulavári lakos vagyok. Gyulán születtem, itt végeztem általános és középiskolai tanulmányaimat. Szüleim a kereskedelemben dolgoztak nyugdíjazásukig Dénesmajorban, majd Gyulán. Érettségi után munka mellett tanultam, technikusi oklevelet és egyéb szakirányú képzettségeket szereztem. 27 évig – a gyár felszámolásáig – dolgoztam a Gyulai Mezőgépnél középvezetőként. Itt termelésirányítási és munkabiztonsági feladatokat láttam el; helyi és külföldi munkák során szereztem széleskörű tapasztalatokat, építettem emberi kapcsolatokat. 1994-ben a Magyar Postához kerültem. Munkám a helyi főpostán a kézbesítési munkafolyamatok irányítása, minőségbiztosítás, munkabiztonsági ügyek intézése. 33 éve vagyok házas. Feleségem a távközlésnél eltöltött hosszú évek után most egyéni vállalkozó. Leányom és vejem praktizáló jogászok. 2009. szilveszterekor megszületett unokám Ádám, azóta természetesen ő a főszereplő a családban, a nagyapa életében. Legnagyobb hobbim a régi tárgyak, könyvek, érmek, kortörténeti érdekességek gyűjtése, restaurálása, dédelgetése; régi elfeledett zenék felkutatása, hallgatása. Születésem óta kötődöm lakóhelyemhez, Gyulavárihoz, ehhez a csodálatos, hagyományokban sem szűkölködő vidékhez. Ismerem és szívemen viselem az itt élők mindennapi gondjait, vágyait. Szeretném jobban képviselni a gyulaváriak érdekeit.