Gyulai Városbarátok Köre

Ilyen volt egy békebeli szatócsbolt,2012 PDF Nyomtatás E-mail

180936 szatocsbolt

Visszakerült Gyulára az „Ajándékbolt a Süvegczukorhoz” elnevezésű, a régi szatócsüzletek hangulatát idéző bemutató bolt felszerelése — jelentette be a témával kapcsolatos pénteki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester.A településvezető elmondta, közelmúltbeli interpellációjával Durkó Károly önkormányzati képviselő hívta fel a figyelmet arra, hogy a különleges gyűjtemény már Békéscsabán található.

 

 Ezután Alt Norbert alpolgármester koordinálásával, nagy léptékű összefogásnak köszönhetően az országosan is viszonylag ritka tárgyak visszajutottak a fürdővárosba.
Alt Norbert elmondta, hogy a gyűjtemény rekonstrukcióra szorul, aminek befejezése után várhatóan egy belvárosi, Kossuth utcai üzlethelyiségben találhat új otthonra a kollekció, ami egyszerre szolgál majd turisztikai látványosságként, kiállító helyként és akár helyi termékek üzleteként is.

Durkó Károly, a Gyulai Városbarátok Köre elnöke egy újabb információval is szolgált. Mint megtudtuk, az épület tulajdonosának köszönhetően sikerül megmenteni a Kőrösi Csoma Sándor és a Nagyváradi utca sarkán található egykori fűszerkereskedés, illetve szatócsbolt utcafronti falburkolatát. A szervezet kezdeményezte annak helyreállítását és méltó körülmények közt történő elhelyezését.

Forrás, fotó: beol.hu