Gyulai Városbarátok Köre

Dr.Ruzsa György PDF Nyomtatás E-mail

Dr.Ruzsa György, 9.Sz. NAGYROMÁNVÁROS választókerület képviselőjelöltje

Itt élek Önökkel. Sokszor találkoztunk már, hiszen én is az Attila ABCben vásárolok, vagy éppen a kislányomat várom haza az iskolából a Pomucz téren. Gyulán születtem. Életem nagy részét itt éltem le, és ezután is itt maradok. Mint oly sokan Önök közül, én is a Nicolae Balcescu Román Általános Iskolában, és Gimnáziumban végeztem tanulmányaimat. Egyetemi diplomát Budapesten az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd Szegeden a JATE Állam és Jogtudományi Karán szereztem. 1991-óta a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben osztályvezetőként dolgozom. Nős és két gyermek apja vagyok. Több civil szervezetben is aktívan dolgozom (Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége, Békés Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete, Gyulai Városbarátok Köre).

Választókerületi program

Gyula város nemzetközi gyógyhellyé válásával városrészünk idegenforgalmi híre tovább nő, ami újabb munkalehetőséget biztosíthat és a minőségi szállásadás bővülését jelenti. Nem tartható tovább, hogy elhanyagolt közterületekkel, járdákkal, úthálózattal – amely egyre nagyobb elvárásoknak kell, hogy megfeleljen – fogadjuk a pihenésre vágyó vendégeket.

  • Gyula város hosszú távú stratégiája a Kisökörjárás „Fürdő II.” létesítése, mellyel a Nagyrománváros fejlesztése megkerülhetetlen!
  • Az Eminescu utcát- a Nagyrománváros ütőere – teljes egészében fel kel újítani, hogy a biztonságos közlekedési igényeknek megfelejen .
  • Városrészünkben legalább két park létesítése szükséges. Egy közpark a jelenlegi Pomucz tér rendezésével, illetve a Sittye utca, Toldi utca torkolatában levő üres területen európai szintű gyermekbarát szabadidő park kialakításával.
  • Szükséges a Nagyrománváros úthálózatának rekonstrukciója és folyamatos karbantartása.
  • Indítványozom, hogy a befizetett idegenforgalmi adót arányosan fordítsák a városunk vendégfogadásából jelentős részt vállaló Nagyrománváros idegenforgalmi fejlesztésére.
  • Továbbra is fellépek minden olyan rendelkezés illetve kezdeményezés ellen, amely a fogyatékos, sérült emberek érdekeit sérti. Eddigi közéleti tevékenységem során eredménnyel képviseltem a részképesség zavaros és mozgássérült gyermekeket. Kezdeményeztem számukra az integrált oktatást. Aktívan közreműködtem az iskolától távollakó gyermekek ingyenes iskolába szállításában.Szakmai tevékenységem során számos pályázati program megírásában, megvalósításában vettem részt.
  • Kiállok az oktatás és a közbiztonság helyzetének javításáért.

A jelenleginél hatékonyabban kívánom Nagyrománváros érdekeit képviselni.

Szívesen felkeresem Önt személyesen is! Telefonszámom: 06 – 30 – 228 – 3250