Gyulai Városbarátok Köre

Durkó Károly PDF Nyomtatás E-mail

Durkó Károly, 10.Sz. GALBÁCSKERT, KASTÉLYKERT, KRINOLINKERT választókerület képviselőjelöltje

Itt élek Önökkel. Két és fél éve a Hársfa utcában lakom családommal. Egykor dédszüleim és szüleim is itt, az akkor még Széchenyinek nevezett utcában éltek. Anyai nagyszüleim családi háza most is áll a Bocskai utcában. Nagyapám, Durkó Mihály egykori kocsmája, és Vendéglője is itt volt a közelben a Szent István úton, a régi huszárlaktanya épületével szemben. 9 éve nősültem, feleségem magyar-német nyelv szakos tanár. Két fiam van: Máté 5, Áron 3 éves. Az Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségiztem, agrármérnöki és újságírói egyetemi végzettségem van. Alapítása, 1993 óta vagyok munkatársa a Duna Televíziónak. Barátaimmal 2003-ban létrehoztuk a lokálpatrióta értékek megőrzésével, foglalkozó Gyulai Évszázadok Alapítványt. Idén már a negyedik albumot adtuk ki a városról, a „Gyula régen és ma” könyvsorozat keretében. 2006 februárjában a Gyulai Városbarátok Köre vezetőjévé választott. Megtiszteltetés volt számomra, hogy idén az iparosok országos elnöksége ( IPOSZ ) Sajtó Nívódíjban részesített.

Választókerületi program

  • A jelenleginél hatékonyabban kívánom Krinolinkert, Kastélykert, Galbácskert, Csigakert érdekeit képviselni.
  • Lakossági javaslatra kezdeményezni fogom a Laktanya utca egyirányúsítását a Szent István út felől. Ez összhangban lenne a Semmelweis utcán haladó forgalommal, amely szintén egyirányú.
  • Az egész körzetben el kell kezdeni a járdák felújítását, a vízelvezető csatornák biztosítását. Különösen kritikus a helyzet a Réz József és a Wesselényi utcán. A Sinka utcaiak évek óta várnak az autóút javítására, ami nem halogatható tovább. Az összes utca lakóival párbeszédet kezdeményezek az életminőség javítása érdekében.
  • A Csigakert megújulása fontos, a kulturált környezetet óvni kell majd. Lépéseket kell tenni a „kutyagumi”-probléma közös megoldására.
  • Az EU-s szabványoknak megfelelően fel kell újítani a József Attila és a Katona József téren az elhanyagolt játszótereket. A nagyobb gyerekekre is gondolnék, pl. mini futballpálya, esetleg kerékpár akadálypálya építésével.
  • Az elhanyagolt telkek tulajdonosait önkormányzati döntéssel „ösztönözném” portája rendbehozatalára (pl. Wesselényi u., Bocskai u.).
  • Ki kell takarítani a „Nílus” csatornát, rendezni kell a gát oldalán a füves területet, büntetni kell a szemetelőket.

A jelenleginél hatékonyabban kívánom Krinolinkert, Kastélykert, Galbácskert, Csigakert érdekeit képviselni.

Szívesen felkeresem Önt személyesen is! Telefonszámom: 06 – 30 – 9983 – 766