Gyulai Városbarátok Köre

Gali Ferenc PDF Nyomtatás E-mail

Gali Ferenc, 12.Sz.PARADICSOM választókerület képviselőjelöltje

Itt élek Önökkel több mint 15 éve. Feleségemmel, és lányommal a Cserjés utcában élünk. Nagyszalontáról költöztünk Gyulára. Megszerettük ezt a gyönyörű fürdővárost. A rendszerváltozás óta maszek vagyok, több mint 10 éve kereskedelemmel foglalkozom a magyar, és a román piacon. Szeretnék még többet tenni a magyar–román gazdasági, kulturális kapcsolatok fejlődéséért. Fontos számomra környezetünk tisztasága, otthonunkban is mindig ügyelek erre. Képviselőként különösen nagy hangsúlyt fektetnék a kultúrált zöld, és virágos Paradicsom megteremtésére. A pártpolitikát kerülve dolgoznék az itt élőkért.

Választókerületi program

  • Menjünk együtt haza a városból a Paradicsomba. A dugóhidat elhagyva, de még a Rulikovszki utcára befordulás előtt azt látom, hogy tavasszal, ősszel, és télen óriási a sár a lángosos, és a zöldséges bolt előtt. Ide szilárd burkolatú parkolót kell építeni, a Temesvári út szegélyezése sem várathat magára. A tömbházak között sétálva azt látom, hogy kevés a pad, a meglévőket, és környezetüket pedig rendbe kell tenni. A nyugdíjasok, a kismamák megérdemelnék… A két évvel ezelőtti ígéretnek megfelelően ki kell javítani a Cserjés utca útburkolatát, ügyelni kell annak karbantartására is.
  • Hazaérve menjünk le a játszótérre a gyerekkel. Milyen jó lenne, ha egy nagyobb szeméttárolóba bele is tudnánk tenni a műanyag üdítősdobozokat, papírszemetet. Nagyobb kukára van szükség, és fontos a teljes játszótér felújítása is.
  • Sokan szeretnek korcsolyázni. Milyen jó lenne,ha télen korcsolyapályát alakítanánk ki a játszótéren… Ha rajtam múlik, lesz! Ha „túl sok” füvet nyírunk le a kertben, és nem fér bele a szemeteskukába az összes, zsákolva sem viszi el a szemetesautó. Ez nem maradhat így! Méltányolnia kell a városnak azt, ha valaki rendben tartja környezetét!
  • A társasházak előtt üdítő látvány, ha szépen gondozzuk a füvet, virágokat, fákat. Lehangoló viszont az, ha egy ház előtti terület vagy telek elhanyagolt, rajta nő a gaz. Ez a lakótelepi lakásokból kinézve sem üdítő látvány… A gazt ki kell irtani, ahova illik oda fákat,cserjéket lehet ültetni. Hiszen ne feledjük: a Paradicsomban élünk.
  • A hétvégi pihenéshez fontos a csend, a nyugalom. Megoldást kell találni arra, hogy a szombaton és vasárnap az elkerülő úton parkoló kamionok zaja ne zavarja az itt élők pihenését. Ha mennünk kell valahova, útrakelünk otthonunkból, a lakótelepről bizony balesetveszélyes körülmények között tudunk csak kifordulni az elkerülő útra. A cserjés növényzet elburjánzása miatt nem láthatók jól a balról érkező járművek. Ha a környezetünkért dolgozunk azt magunkért, családunkért is tesszük.
  • Ne felejtsük el: együtt az igazi Paradicsomban is élhetünk – ha teszünk is érte valamit… Természetesen minden más ötletet, gondolatot szívesen fogadok Önöktől!

A jelenleginél hatékonyabban kívánom Paradicsom érdekeit képviselni.

Szívesen felkeresem Önt személyesen is! Telefonszámom: 06 – 30 – 9383 – 614