Gyulai Városbarátok Köre

Választás2014
Balogh József PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 10.sz. választókörzet
(Gyulavári, Dénesmajor)

Balogh Jozsef


Tősgyökeres gyulavári lakos. A nyugodt, eredményes építkezés híve. Ezt bizonyította is: a Gyulavári Részönkormányzat Városbarát tagjaként segítette a fejlesztéseket. A gyár felszámolásáig – 27 évig – középvezetőként dolgozott a Mezőgépnél, 1994-ben a Magyar Postához került. Ma már nyugdíjas, így még több ideje maradt a közügyekre. 33 éve házas. Lánya és veje praktizáló jogászok. 2009 szilveszterekor megszületett unokája Ádám, azóta természetesen ő a főszereplő a családban. Hobbija a régi tárgyak, könyvek, érdekességek gyűjtése, elfeledett zenék kutatása. Ismeri és szívén viseli az itt élők mindennapi gondjait. Számíthat rá!
Bővebben...
 
Dr. Árpási Zoltán PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 9.sz. választókörzet
(Paradicsom, Újvári)

Dr Arpasi Zoltan

Gyulán született. A város szeretete és fejlődése számára mindent felülír. Igazi lokálpatrióta. Több könyvet írt, négy kötete a várossal foglalkozik, legutóbbi munkájában a Gyulai Húskombinát tönkretételét boncolgatja. Gyula városáért végzett munkájáért a Gyulai Évszázadok Alapítvány 2012-ben Firtosi József Dezső-díjat adományozott számára. A Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, ott is doktorált 1975-ben. Főszerkesztője volt 1985-től a Békés Megyei Népújságnak, illetve a Békés Megyei Hírlapnak. Az Emberi Erőforrások Minisztere 2012-ben öt évre kinevezte a szakma legrangosabb díját, a Táncsics-Mihály-díjat odaítélő öttagú kuratórium tagjának. Újságírói munkássága elismeréseként 2009-ben Táncsics Mihály-díjjal, 2012-ben pedig Aranytollal tüntették ki. Hét alkalommal vehette át a Sajtószakszervezet Vasvári Pál-díját. Két gyermeke és öt unokája van. Vállalja az itt élők képviseletét.

Bővebben...
 
Dr. Ruzsa György PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 8.sz. választókörzet
(Nagyrománváros, Újváros-kelet)

Dr Ruzsa Gyorgy

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1989-ben diplomázott. Hazajött Gyulára. Megnősült, két gyermeke van. Első munkahelye a román gimnázium volt, 1991-ben a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben kezdett el dolgozni. Elvégezte a jogi egyetemet. Ügyvédként 2008-tól dolgozik. 2000-ben többedmagával létrehozta az Összefogás a Sérült Gyermekekért Egyesületet.
A Gyulai Városbarátok Köréhez 2002-ben csatlakozott, a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete és a Gyulai Román Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke. Kiállt a románvárosi gimnázium gyulai fenntartása mellett. Ha kellett a városvezetéssel is szembe menve védte a Románvárosi Óvoda, a családok érdekeit a fenntartói jog átadása miatt - eredményesen.

Bővebben...
 
Fáskerti György PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 7. sz. választókörzet
(Máriafalva, Szentpálfalva, Aranyág, Bánom, Nagyfenék, Nagyökörjárás, Remete, Sitka, Szeregyháza)

Faskerti Gyorgy


Humánus, szociálisan érzékeny ember. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió egyik intézményvezetőjeként ma is szociális területen dolgozik. Gyulán született, 1984-ben érettségizett. Teológiai, szakközgazdász és általános szociális munkás főiskolai végzettsége van, valamint mérlegképes könyvelői végzettséggel és középfokú angol nyelvvizsgával rendelkezik. 25 éve házas, egy lánya van. Jelentős szerepet vállalt a Pánczél Imréről elnevezett autista iskola és kollégium létrehozásában. Sok gyulai nyugdíjas életét segítette a Dorkas Alapítvány idősek otthonának intézményvezetőjeként, dolgozott a hajléktalan ellátásban, majd a házi segítségnyújtásban.
Bárhol dolgozott, eredményes volt a tevékenysége. Fontosnak tartja az őszinte kommunikációt, mások megsegítését. A választókerületében is ezt az elvet szeretné képviselni.
Bővebben...
 
Dr. Szalai Katalin PDF Nyomtatás E-mail

Képviselőjelölt, 6. sz. választókörzet
(Észak-Törökzugi lakótelep, Budrio lakótelep, Ajtóssy Albert utca, Újváros-észak)

Dr Szalai Katalin

Tősgyökeres gyulai. A szegedi József Attila Tudományegyetem Jogi Karán végzett. Két fia van. A pályát a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Jogi Osztályán kezdte, majd 1978-tól jogászként 14 éven át dolgozott a gyulai Munkácsy Termelőszövetkezetben. Letette a jogtanácsosi szakvizsgát. Az Országos Munkaügyi Központ Békéscsabai Kirendeltségén 1992-től dolgozott, majd sikeresen pályázott a Gyulai Körzeti Földhivatal vezetői állására. Az ajtaja mindenki előtt nyitva állt. Rengeteg problémával találkozott, az ügyfelek elismerték az odafigyelést. Munkájáért minisztériumi elismerő oklevélben, Gyula Városért kitüntetésben is részesítették. Tagja a Városbarátoknak.
Két éve nyugdíjas. Vallja: ez az a város, amelynek fejlődéséért érdemes dolgozni, és ehhez még elegendő energiával és sok helyről szerzett tapasztalattal rendelkezik. Igaza van!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 3