Gyulai Városbarátok Köre

Események


IPAROS LISTA PDF Nyomtatás E-mail

Újságunk 6. számában beszámoltunk arról, hogy a Városbarátok kezdeményezik egy nyilvános, iparos szakmai névlista összeállítását. Így szeretnénk segíteni azoknak az embereknek, akik nem tudják, hol találnak megbízható szakembert, és (joggal) félnek az utóbbi időben megjelent, a házakhoz is becsöngető csalóktól.

Bővebben...
 
Erkel nem Verdi PDF Nyomtatás E-mail

Furcsa emléktáblával gazdagodott novemberben Gyula, városunk híres szülötte, Erkel Ferenc születésének 200. évfordulóján. Az Erkel-ház falára feltett emléktábla bronzplakettjének leleplezését hűvös csenddel fogadta a közönség. Varga Imre neves szobrászművész alkotása ugyanis sokak szerint egyáltalán nem hasonlít a Himnusz megzenésítőjére. A művet az Erkel Társaság adományozta városunknak.

Bővebben...
 
Köszönjük a szavazatokat! PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Köre képviselőjelöltjei  összesen 1733 (átlagban 18,25 % ) szavazatot kaptak  az október 3-ai önkormányzati választáson, polgármesterjelöltünk pedig a leadott szavazatok több mint 23%-át (2213 db) kapta. A Városbarátok támogatottsága az előző helyi választásokhoz képest ugrásszerűen megnőtt, a második közéleti erővé lépett elő a városban. Egy már jóval kisebb, 24 helyett 14 fős testületben ismét két városbarát képviselő (Durkó Károly, Szalai György) dolgozhat tovább a városért. Csupán néhány szavazat (23) hiányzott ahhoz, hogy a harmadik kompenzációs listáról kapható mandátumot is megszerezzük. Aggasztó ugyanakkor, hogy milyen kevesen mentek el szavazni (36%). Ez minden közéleti szereplő számára figyelmeztetés.
A Városbarátok köszönik a rájuk szavazó gyulaiaknak a voksokat!

 
Választás 2010. PDF Nyomtatás E-mail

Választás 2010.

 

 

 
Október 3.,VAN VÁLASZTÁS! PDF Nyomtatás E-mail

Gyulán nem az országos politika számít, hanem a helyi érdekek. Szükség van lokálpatriótákra, a város barátaira a képviselőtestületben. Olyanokra, akiket nem fentről irányítanak. Szóljunk bele a dolgainkba. Tegyünk azért, hogy a város ne legyen egyszínű. Van választás! Gyula színe kék-fehér. Október 3-án szavazzunk a Városbarátok jelöltjeire!

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 28