Gyulai Városbarátok Köre

Események


Megújul az Erkel szobor Gyulán. PDF Nyomtatás E-mail

Az egykor Fiuméból hozott kövekből épített talapzat is teljesen újjászületik. Várhatóan szeptember végén, október elején ismét helyére kerülhet a szobor. A munkákhoz még a régi tervek egy részét is előkeresték az illetékesek. Balla Tibor és Székely Árpád a Városbarátok vezetőségének tagjai is segédkeztek a szobor zökkenőmentes mozgatásában, és videófelvételen rögzítették is a munkákat. A mészkőtalapzat felújítását Csőke Péter kőfaragó végzi, a szobor visszakapja régi bronzfényét is. A beruházás költsége mintegy 3,5 millió forint, amelyet az önkormányzat minisztériumi támogatással tudott  előteremteni.
-déká-

 
Románvárosi eredmények, remények PDF Nyomtatás E-mail

Az elmúlt négy évben képviselőjelöltünk Dr. Ruzsa György naprakészen tájékoztatta a Városbarátok önkormányzati képviselőit Románváros napi problémáiról. Tolmácsolta az ott lakók kéréseit is, így Durkó Károly és Szalai György jól tudta képviselni a városrész érdekeit.

A Gyulai Városbarátok Köre az elmúlt négy évben sok esetben szót emelt a Nagyrománváros közlekedésének ésszerűsítése érdekében. Többszöri interpellációnknak köszönhetően jutott el mai állapotáig a Pomucz-tér. Festéket vettünk, segítettünk a Románvárosi óvoda kerítésének lefestésében. Kiálltunk a román iskola - mint a városrész és Kelet-Gyula egyetlen oktatási intézménye – ügyéért, melynek köszönhetően az továbbra is városi fenntartású intézmény maradt, így Gyula nem veszítette el újabb oktatási intézményét. Kezdeményezésünknek köszönhetően több száz aláírást sikerült gyűjteni az Eminescu utca felújítása ügyében, ennek eredménye, hogy elkészült végre a útfelújítás pályázati anyaga. Az elutasítás után a pályázat vélhetően újra elbírálásra kerül. Nem hagytuk, hogy ésszerűtlen és elkapkodott döntés következtében a nagyrománvárosi  GYIVI-s lakóotthonba olyan gyermekeket helyezzenek el, akik veszélyeztetik a közrendet. Aktivitásunknak köszönhetően utcát neveztek el a fejlődő Gyula egyik kialakítójáról és kiemelkedő főjegyzőjéről Jusztin Popovicsról. Kezdeményezésünknek köszönhetően fel lett újítva a Háromszög Kocsma épülete (a volt Marosán-ház).

 - deák -

 
Kohán Európában PDF Nyomtatás E-mail


Ezt kell írnom, hiszen ez történt. Kohán György művei 34 év óta először eljutottak a Kárpát-medencén kívülre is. A polgármester, dr. Perjési Klára és lelkes segítői, legfőképpen Lindenbergerné dr. Kardos Erzsébet kulturális tanácsadó és dr. Havassy Péter múzeumigazgató kitartó munkája eredményeként a festő művészete kijutott Európa fővárosába, Brüsszelbe. A zseniális gyulai festőnek a világ kulturális áramlataitól való elszigeteltsége ezzel a kiállítással remélhetőleg megszűnt. Valami szerencsésen elkezdődött.

Bővebben...
 
VAN VÁLASZTÁS! PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Köre polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei az önkormányzati választáson induló szervezetek, pártok közül elsőnek adták le 2010. augusztus 25-én a helyi választási bizottságnál ajánlószelvényeiket. Köszönjük a néhány nap alatt kapott több ezer ajánlócédulát, amely azt jelzi: van lehetőség városunkban a lokálpatrióta, igazán városbarát fordulatra!

Jelöltjeink: 

Bővebben...
 
A VÁROSBARÁTOK KÉSZEN ÁLLNAK! PDF Nyomtatás E-mail

A Gyulai Városbarátok Köre testületei döntöttek arról, hogy az egyesület polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket indít a 2010. évi önkormányzati választásokon. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete döntött arról, hogy a Városbarátokat támogatja az októberi voksoláson. A Városbarátok örömmel fogadták testvérszervezetük nyilatkozatát és továbbra is készek arra, hogy más civil szervezetekkel, a gyulai emberekkel egyeztetve alakítsanak ki közös programot a város fejlődéséért. Ezzel kapcsolatban minden véleményt, javaslatot szívesen látnak a szervezet tagjai, jelöltjei.

Idén a korábbi 14 egyéni választókörzet helyett már csak 10 egyéni választókörzetben választhatnak maguknak képviselőt a helyben élők, a kompenzációs listán elnyerhető mandátumok száma 9-ről 4-re csökken. Legfontosabb változás, hogy megszűnt a belvárosi, az újvárosi választókörzet, szavazóköreiket a környező kerületekhez csatolták. Gyulavárit és Dénesmajort  ősztől csupán egy képviselő jeleníti meg a testületben, Újvárinak és Paradicsomnak is egy közös képviselője lesz. Németváros a Belváros és Újváros egy részével alkot majd egy választókörzetet. A polgármestert továbbra is közvetlenül választhatjuk meg. Az ajánlószelvényeket augusztus 16-tól kapja meg mindenki postai úton. Az önkormányzati választás  október 3-án lesz, kampányolni még a voksolást megelőző napon is lehet.

Durkó Károly a Városbarátok polgármesterjelöltje
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

9. oldal / 28