Gyulai Városbarátok Köre

Események


A városé a Máriás ház! PDF Nyomtatás E-mail

A magántulajdonban volt és katasztrofális állapotban roskadozó épület (amelyet M. Schriffert-háznak is nevezünk) Gyula város egyik szimbóluma: az 1700-as évek végén barokk stílusban építették, szinte egyedüliként túlélte az 1801-es nagy tűzvészt.

 
Bővebben...
 
TÉRFIGYELŐ KAMERÁKAT, NE CSAK A BELVÁROSBA! PDF Nyomtatás E-mail

Több térfigyelő kamera kell a városba! Ebben egyetértettek Tábi Tibor gyulai rendőrkapitány, Kónya István és Durkó Károly képviselők a Kulturális, Oktatási és Sport Bizottság ülésén. A Városbarátok azt javasolták, hogy a jelenlegi 12 helyett legalább 24 térfigyelő kamera működjön a városban.  A tapasztalat az, hogy a készülékek puszta jelenléte visszatartja a környéken a randalírozókat, bűnözőket. Durkó Károly a rendőrkapitány kérésével összhangban javasolta a fejlesztéshez szükséges pályázatok figyelését és az ehhez szükséges önkormányzati önerő biztosítását. A testület elfogadta azt is, hogy készüljön előterjesztés a figyelőkamera fejlesztésről.

Bővebben...
 
Szervízutasok PDF Nyomtatás E-mail

Nemcsak a Sinka István utca 15 lakóját érintette az a levél, amellyel az itt élők felkeresték Durkó Károlyt a Városbarátok képviselőjét. Általános probléma, hogy a Temesvári út melletti jobb állapotú szervízutat inkább használják a kerékpárosok, mint a bicikliutat. A Temesvári útra vezető utcákból való kihajtást nemcsak a néhány szervízúton száguldozó görkorcsolyázó, kerékpáros zavarja: több helyen az elburjánzó növényzet is komoly gondot okoz. A Sinka utcaiak és a Temesvári út környéki utcák lakóinak nyugodtabb életéért kértek gyors intézkedést a Városbarátok. A közlekedőktől pedig csak annyit kérünk: figyeljenek, vigyázzanak jobban egymásra…

 
MI LESZ VELED 1-ES ISKOLA, REMETE? PDF Nyomtatás E-mail

Lesújtó állapotban van az egykori 1-es Sz. Általános Iskola épülete. Az alapításának 100. évében bezárt első városi elemi iskola folyosóin, termeiben az ajtókat betörték, a kábeleket kifordították helyükből, több helyen galambtetemek emlékeztetnek az elmúlásra. Hasonlóan pusztulnak a megyei vezetés által városunknak átadott remetei épületek is – jelezte interpellációjában Szalai György. A Városbarátok a májusi testületi ülésen megkérdezték: mit tudunk a korábban ígéretesen beharangozott kutatóintézeti fejlesztésekről?

 

Bővebben...
 
Város, Várfürdő: hova, merre, miből? PDF Nyomtatás E-mail

A 2010. évi költségvetést elemezve második számunkban  írtunk arról, hogy a város gazdasági helyzete nem a legrózsásabb. Az önkormányzat által kibocsájtott kötvény felhasználása döntően befolyásolhatja a város feladatainak finanszírozhatóságát. A Várfürdőnek is kell a forrás a fejlesztést elősegítő pályázathoz. Korábban a fejlesztést álló teljes (2 milliárd 500 millió Ft-os) program kb. 10%-át finanszírozta volna önerőből a Várfürdő, a további önrész a város által kibocsájtott kötvény lett volna. Júniusra változott a kép.

 

Durkó Károly – Szalai György, a Városbarátok önkormányzati képviselői

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

10. oldal / 28