Gyulai Városbarátok Köre

Események


Nagyrománváros-sikeretelen kátyúzás! PDF Nyomtatás E-mail

A romlás aszfaltdarabjaira hívta fel a figyelmet 2014. július 25-én pénteken tartott nagyrománvárosi sajtótájékoztatóján Durkó Károly önkormányzati képviselő, a Gyulai Városbarátok Köre elnöke és dr. Ruzsa György a civil szervezet elnökségi tagja. Öt éve már kezdeményezték a Városbarátok az Eminescu utca és a környező utak rendbetételét, a város azonban sikertelenül pályázott. Azóta is maradt a kátyúzás. A Sittye utca - Kerék utca találkozásánál végzett útfelújítási munkák enyhén szólva nem sikerültek. A környéken lakók is felhívták dr. Ruzsa György figyelmét arra, hogy a felmart aszfaltot a kátyúzáskor nem töltötték fel megfelelően, porlik. A Városbarátok azt kérik a felújítást végző cégtől, hogy hozza rendbe a javításokat és továbbra is sürgetik: a város pályázzon az Eminescu utca teljes rehabilitációjára és végre -ha több lépcsőben is - de kezdődjön el az új aszfaltburkolatok terítése Nagyrománvárosban - a Tiborcz utcától a Sittye utcáig.

-d-

alt

További képek:

 

 

Bővebben...
 
Minden körzetben önállóan! PDF Nyomtatás E-mail

Megvannak a Városbarátok önkormányzati képviselő-jelöltjei!

Tudósítás sajtótájékoztatónkról a Gyula TV-ben: http://youtu.be/LyrV1HEHX1w

 
Halászlé megfőzve! PDF Nyomtatás E-mail

Harmadik alkalommal rendezték meg Gyulán a Kiss Horgásztavak halászléfőző versenyét a Vár előtti Csónakázó-tó árnyas sétányán.Örömmel jelentjük, hogy minden résztvevő derekasan helytállt, minden halászlé és halétel elfogyott. A Városbarátok csapatának séfhölgye Szalai Györgyné, Julika volt, akinek ízletes halászléje bronzérmes lett! A dobogó második fokára a Munkácsy Horgász Egyesület szakácsai léphettek, az aranyérmet testvérszervezetünk, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete kapta. Különleges halételekért díjazásban részesült Szabó Róbert és csapata, valamint a Biharugrai Halász Kft. is. Szép nap volt, jó hangulattal, sok beszélgetéssel. Köszönet a szervezőknek!
-d-
  Halászlé bronz-600

Büszkék vagyunk a bronzéremre! Balról Szalai Györgyné, Durkó Károly, Szalai György,Volosinovszki Zoltán

További képek itt, valamint a Facebook oldalunkon!

 

Bővebben...
 
Misley-sír megtisztítva! PDF Nyomtatás E-mail

Megszabadították az elburjánzott zöldnövényzettől a Misley kriptát a Városbarátok.

alt

 

A régi Református Temetőben Baloghné Patkás Katalin, dr. Szalai Katalin, Szőke János, Székely Árpád, Fábián Ferenc, Szalai György, Durkó Károly tisztította meg a méteres fűtől, vadcserjéktől a sírboltot. A család kitűnő fényképésze Misley Ervin is itt nyugszik. Sok fotóval rögzítette Gyula város eseményeit, utcáit, épületeit az 1930-as, 1940-es években, de számtalan készített portrét, csoportképet is készített a gyulai polgárokról (bővebben: Gyula régen és ma XI. kötet - Gyulai fényképek, 104.oldal). A Misley család leszármazottai már nem élnek városunkban, de megkeresésükkel kezdeményezzük a rossz állapotban lévő kripta helyreállítását is.

További képek:

Bővebben...
 
Gyula – Arad Baráti Társaság PDF Nyomtatás E-mail

Az Arad - Gyula Kapcsolataiért Egyesület gyulai megalakulása után (elnök: Szalai György) Aradon is megalakult a Gyula-Arad Baráti Társaság.

Gyula-Arad BT-1-600

 Balról dr. Árpási Zoltán, Durkó Károly és dr. Köstner István

Az aradi székhelyű egyesület alapítói között is ott találjuk a gyulai Városbarátokat (dr. Árpási Zoltán, Durkó Károly, dr. Köstner István, Szalai György, Pap Sándor). Az aradi Jelen Házban Bognár Levente alpolgármester, Cziszter Kálmán András képviselő és több régi barát köszöntötte a városi civil küldöttséget. Az egyesület létrehozói a két város civil, kulturális, gazdasági kapcsolatainak fejlesztésében kívánnak segíteni. A társaság elnöke Gligor Teodor, alelnökei Czeglédiné Gurzó Mária és Matica Corneliu-Gheorghe lettek, a napi működés irányításával Nagy Etelka ügyvezető igazgatót bízták meg az ülésen. Az alapítók névsora: dr. Árpási Zoltán, Biringer Bruno-Adi, Bognár Levente, Buda Bujor-Sorin, Czeglédiné Gurzó Mária, Cziszter Kálmán, Dolha Ioan, Durkó Károly, Frandes Dorin, Galis Florin, Gligor Oana, Gligor Teodor, dr. Köstner István, Matica Corneliu-Gheorghe, Nagy Etelka, Rotaru Viorica-Florica, Szalai György, Schill Gheorge, Tottos Jiga, Vlaicu Hergane Traian-Ion.

-d-

További képek:

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 28